Skip to content

Dé Paardenmarkt, de Sint-Gertrudisfeesten

Dé Paardenmarkt, de Sint-Gertrudisfeesten, onze traditie… en het coronavirus

De 42e editie (de 779e sinds de oorsprong), de alternatieve, een lightversie, een kleinschalige en ingetogen editie. Er zullen veel benamingen geschikt zijn dit jaar maar het belangrijkste is dat we ons uiterste best gaan doen om de best mogelijke sfeer te creëren op de meest veilige manier. Een verspreid event met de apotheose tijdens het weekend. Daar streven we naar!

We hadden één doel: GEEN nieuwe afgelasting meer en liefst nooit meer! De goesting is te groot om er niets mee te doen, de traditie schreeuwt om in ere gehouden te worden, hoe dan ook.

Een grootse interactieve wandel-zoektocht voor jong en oud wordt dit jaar de blikvanger. Deze zal aangevat kunnen worden vanaf 8 maart en zal tot en met het weekend van 21 maart gedaan kunnen worden. We hangen er een leuke wedstrijd aan vast waarbij tal van leuke prijzen te winnen zijn.

Een corona-proof en alternatief Orgelconcert wordt georganiseerd. Van 17-21 maart zal de kerk haar deuren openen tussen 9-17 uur. Het Kon. Sint-Ceciliakoor o.l.v. Jonas Albert zal zorgen voor een levendige sfeer, audiofragmenten en allerhande documentatie in de kerk.

De traditionele tekenwedstrijd voor de kleinsten zal ook deel uitmaken van ons programma samen met een gezellige invulling van het eventterrein. Hier gaan we zorgen voor thema plaatsen op het terrein met documentatie over de Paardenmarkt doorheen de geschiedenis die tijdens het weekend bezocht kan worden.

Op zaterdag en zondag van 10u tot 16u staat “de lege tafel” voor inzameling van droge voeding, verzorgingsproducten, wasmiddelen of poetsproducten in de jeugdlokalen (Prinsenhof) ten voordele van SINT-VINCENTIUS KURINGEN.

We doen ons best om alles zo veilig mogelijk te maken voor iedere bezoeker. We verwachten hetzelfde engagement van onze bezoekers. Denk aan je gezondheid maar ook aan die van anderen!

Voor meer info en de laatste updates kan je steeds terecht op onze website en Facebookwww.facebook.com/paardenmarktkuringen

We behouden de traditie en duimen voor een dubbel feest in 2022!