Skip to content

Verhaal

Spoktentocht

Het mysterie van het kasteeldomein

Een groep kinderen is dolenthousiast om deel te nemen aan de Halloweentocht in het Prinsenhof. Ze zijn klaar om avonturen te beleven en zijn nieuwsgierig naar wat hen te wachten staat. Lossen zij het mysterie van het kasteeldomein op?

Wanneer ze het bos binnen wandelen, worden ze verwelkomd door een vriendelijke gids die hen leidt. Onderweg zien ze enkele griezelige decoraties en horen ze enkele rare geluiden en is er zelfs sprake van een verborgen en donkere kamer…

Plotseling worden de kinderen verrast door enkele vriendelijke spoken en andere leuke wezens. Het zijn de voormalige graven, prinsen, ridders, prinsessen en werklieden die blij zijn dat er weer bezoekers komen.

Ze worden wel achtervolgd door deze spoken terwijl ze lachend door de paden rennen. Onderweg komen ze ook langs enkele vriendelijke wezens die hen soms wat informatie en leuke weetjes bezorgen om het mysterie te ontrafelen. 

Als ze aankomen bij het kasteel horen ze de fascinerende geschiedenis van het Prinsenhof. Het blijkt dat er aan het kasteel veel verhalen en legendes verbonden zijn waarvan ook enkele boosaardige wezens. De boosaardige wezens proberen we aan het kasteel weg te jagen met gebrul, muziek en vuur! 

De kinderen zetten hierna hun tocht verder en worden uiteindelijk geleid naar de verborgen kamer waar ze het laatste puzzelstukje van het mysterie kunnen vinden. Maar om hier te geraken zullen ze eerst voorbij de experimentenkamer van de spoken moeten geraken en goed moeten opletten…

Slagen de kinderen erin het mysterie te ontrafelen? Vieren ze hun overwinning? Bedanken ze de vriendelijke spoken voor de leuke tijd die ze hebben gehad?

Griezeltocht

De verborgen kamer

Het lukte een enthousiaste groep kinderen om het mysterie van het Prinsenhof op te lossen…tot aan de verborgen kamer. Sindsdien is er van hen niets meer gehoord. Ga samen met ons op zoek maar wees gewaarschuwd voor de vriendelijke spoken en wezens die plots helemaal veranderd zijn!

In het bos zijn er gelukkig nog enkele handlangers die je af en toe de weg wijzen maar over de rest hebben we geen controle dus wees op je hoede! 

Doordat de kinderen zoveel hebben opgelost, zijn de wezens furieus. Ze voelen zich bedrogen en hebben honger. Honger naar vers mensenbloed! Dit mensenbloed helpt hen al eeuwenlang te overleven in en rond het Prinsenhofdomein.

De vergane adel van weleer en hun werklieden willen zo graag terug het kasteel heroveren maar daar houden we ons voorlopig nog goed staande, voorlopig…

Door experimenten uit te voeren, misleidende tochten in het bos te maken en innemende acties proberen ze iedereen in te lijven en voor hun kar te spannen. Of net een kar van hen te maken?

Net op het moment waarop iedereen denkt erdoor te zijn, verschijnt daar opeens…